Livet som en arborist

Förutom att ibland gästblogga på vltmedia.se så jobbar jag även som arborist till vardags. Jag har drivit ett företag inom trädvård under många års tid och finner stort nöje med att ta hand om våra kära träd i Sverige. 

Jag tänkte försöka förklara i detta blogginlägg vad arbetet som arborist betyder för alla som är intresserade av min tjänst.

Vad är en arborist?

En arborist är en typ av trädvårdsspecialist som vårdar träd i trädgårdar, städer, tätorter och andra bebyggda miljöer. Man arbetar som arborist för att hålla träden säkra, problemfria och att träden lever länge. Själva ordet arborist kommer ifrån det latinska ordet arbor som i sin tur betyder träd. Vanliga uppgifter i arbetet är att man sköter trädfällning, sektionsfällning och trädbeskärning. Arbetet kan även innebära rådgivning och plantering av nya träd. En arborist kan även kallas trädvårdare, beroende på sin kompetensnivå. 

Varför kan man behöva anlita en arborist till sin trädgård?

Ibland kan det vara svårt att ta hand om sin trädgård på rätt sätt, eller i varje fall känna att man har tid att göra det. Det är även fullt möjligt att som privatperson fälla sina egna träd eller beskära sina träd, men ibland kan det vara knepigt och då kan man behöva hjälp från en arborist eller trädvårdare. 

Om ett träd står nära din fastighet och riskerar att falla ner på fastigheten, då kan det behövas någon som fixar en avancerad trädfällning. I många fall väljer man att anlita en arborist som utför arbetet på ett säkert och smidigt sätt. Att fälla träd är ofta svårare än vad man tror och det är billigare att anlita någon som kan utföra jobbet professionellt än att laga eventuella skador på ett tak efter en misslyckad trädfällning. Se till att investera i din trädgård.

Detta var en kortare beskrivning av min roll som arborist och jag hoppas ni fick en bra uppfattning av tjänsten. Om ni önskar få hjälp av mig så kan jag rekommendera er att besöka www.tradgardsproffsen.se och lämna in en offert så kan jag eventuellt hjälpa er på vägen!

Tack!

//Mitt liv som en arborist.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *