Hund GPS

Hund GPS kan fylla flera funktioner i hundägarens liv. Den kan bland annat förhindra att hunden försvinner spårlöst och ge information var hunden har befunnit sig och var den befinner sig nu. Jagar du och är ute i mark och skog är det också en trygghet för att hitta din hund. 

 

Hur fungerar hund GPS?
Det finns olika tekniker som används vid spårning av hunden. Den vanligaste är hund GPS som innefattar en enhet med en GPS sändare och ett SIM-kort. Detta sitter inuti delen som fästs på hundens halsband eller sele. Hundens position inhämtas med hjälp av GPS sändaren. Detta förutsätter dock att det finns täckning i mobilnätet då informationen skickas till ägaren mobiltelefon. Som en backup lösning om GPS inte skulle fungera kan vissa av halsbanden använda sig av radiovågor.
De flesta hund GPS har två olika lägen och det är områdesövervakning och relatidsspårning.
Områdesövervakning är att föredra när hunden är hemma och ägaren får information om hundens rörelser utan att enhetens batteri påverkas så mycket. Detta beror på att det inte behövs en uppdatering om hundens position lika ofta. Skulle dock hunden lämna detta området så skulle hund GPS göra dig som ägare uppmärksam på detta.
I läget realtidspårning uppdateras hundens position ofta. De flesta hund GPS uppdaterar information med bara några sekunders mellanrum.

 

Varför hund GPS? 

Den främsta orsaken att använda hund GPS är att veta var hunden är och som ägare kunna känna en trygghet i att hitta hunden om den skulle springa bort.
Det är många som använder hundgps när man är ute och jagar. Hund GPS förenklar jakten då du kan se avståndet mellan dig och din hund samt se vilka områden som hunden har rört sig i. Samarbetet mellan hunden och jägaren underlättas betydligt med en GPS. Även om avståndet är stort mellan hund och jägare så finns ändå känslan av att jaga tillsammans.
Det är även mycket som kan hända under jaken och med en hund GPS kan man som ägare känna sig tryggare.

 

Saker att tänka på vid köp

  • Batteritid: Batteriet måste räcka. Du vill inte stå mitt ute i skogen och tappa kontakten när batteriet är slut. Titta även på standbytid eller om det finns andra inställningar som kan optimera batteritiden. 
  • Tåligheten: Hur tålig är hund gps och under vilka förhållanden kommer den att användas. En hund GPS bör vara slitstark och tåla vatten. Vissa tåler att sänkas ner i vatten medan andra bara är gjorda för att klara av stänk. 
  • Passformen: Det är viktigt att GPS sitter bra för om den inte gör det så finns det en risk att hunden tappar den. Ofta är det att rekommendera ett halsband som har gps som en del av själva halsbandet eller där gps sitter tätt mot nacken och inte dinglar ner mot hundens bröst. 
  • Precision: Precisionen kan skilja mellan de olika modellerna. Läs på om olika hund GPS och se vad de erbjuder i precision. När det väl gäller vill du inte få fel koordinater. 

 

 En variant från Hundvännen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *