Resa till Ronneby

Ronneby ligger i Blekinge län och ligger belägen vid Ronnebyån.  Man kan spåra denna orts ursprung tillbaka till 700 efter Kristus. Detta eftersom det finns många fornlämningar och spår av fornborgar. Namnet Ronneby kommer av Ronnebyån. Idag är stadsbilden präglad av den omfattande utbyggnad av trähusbebyggelsen kring denna å som skedde vid brunnsepoken runt 1800-talet. Centrum är av två olika sorters karaktärer, där ena delen, Bergslagen har ett gatunät från medeltiden och låga trähus och den andra delen består av hög bebyggelse i ett rutnät. Två kända byggverks som dessutom ger en karaktär till staden är Ronneby Gamla vattentorn och Heliga Kors kyrka. Hit är det inte fel att bege sig ett par dagar, oavsett årstid.

Se och göra i Ronneby

I Ronneby finns det både saker att se och göra. Att paddla kanot eller kajak är mycket populärt. Du kan vandra i gamla kvarter som ligger runt kyrkan från 1200-talet, eller varför inte rida på islandshäst! I Ronneby finns det även ett äventyrsbad som är roligt att besöka. I Ronneby finns det även ett trevligt spa att besöka, som heter Ronneby Brunn. Hit har människor begett sig ända sedan 1705. För längre sedan åkte man hit för att dricka brunn som man kallade det. Det var en kurort och hälsokälla. På 1870-talet blev denna plats Sveriges mest besökta kurort. Anläggningen ligger i en vacker park, som 2005 blev utnämnd att vara Sveriges vackraste park och Europas fjärde vackraste park. Du som gillar konst och tavlor kan besöka en av alla ateljéer som finns i denna stad.

Äta i Ronneby

I Ronneby finns det många möjligheter att äta god mat eller fika. Det finns flera caféer och restauranger här. Det är många av de gamla husen i denna stad som idag huserar både butiker och caféer. Ett mysigt ställe att besöka är bland annat Brunnsparkens Café och restaurang. Det finns mat som passar alla smaker och plånböcker i denna stad.

Boka boende i Ronneby

I Ronneby finns det boende som passar alla typer av plånböcker och de kan bokas på hotellronneby.se. Om du åker hit för att gå på spa, så går det utmärkt att även på Ronneby Brunn. Det finns även en mängd andra hotell och boendealternativ i denna stad. Från lyxigare ställen till budgetvarianter. Du kan bo på vandrarhem eller B&B om du så önskar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *