Prova tidningen innan du bestämmer dig

Äntligen är arbetsveckan slut och lördagsmorgonen bjuder på stillhet, en kopp kaffe och en tidning med mer fördjupande artiklar än det som kvällstidningarna brukar bjuda på. Men frågan är vilken tidning som man ska välja. Många väljer Dagens Nyheter eller Svenska Dagbladet medan andra väljer en mer lokal tidning som Korren eller Gävle Dagblad. Mycket handlar om vad man är intresserad att läsa om både lokalt, nationellt och ämnesmässigt.

Istället för att teckna ett årsabonnemang på en tidning och sedan ångra sig efter några veckor är det betydligt bättre att teckna provprenumerationer. Man kan då få tidningen under en kort begränsad period och får betala ett riktigt bra pris för detta. Det är ett sätt för tidningsutgivarna att få nya prenumeranter samtidigt som vi som konsumenter får chansen att testa oss fram.

Ett enkelt sätt att se vilka tidningar som det finns möjlighet att få provprenumeration på är att utnyttja rabattkodsidan.se. En sida som specialiserat sig på att presentera erbjudanden från bland annat tidningsutgivare. Ett vanligt erbjudande är att få köpa 6 nummer av en tidning för ett kraftigt rabatterat pris. En lagom lång prenumeration som gör att man kan prova tidningen så pass länge att man kan avgöra om man vill fortsätta sedan eller inte.

För några år sedan fick dess provprenumeration hård kritik eftersom de alltid fortsatta att löpa på om man inte sa upp dem efter att provtiden hade löpt ut. Detta är något som helt har ändrats vilket skapar en betydligt större trygghet att testa dem. När testperioden tar slut får man oftast ett brev som påminner om att perioden är slut och att man kan sedan välja att förlänga. Men vill man inte göra det så behöver man inte göra annat än att slänga bort brevet. Klart mycket bättre än att behöva säga upp prenumerationen som förr.

Det ska väll tilläggas att sidan inte enbart är inriktad mot rabatter och proverbjudanden på tidningar. Den som söker efter en rabattkod Zalando eller vill se om Ellos har något gällande erbjudande kan lika gärna kika in på sidan. Sidan är nämligen en s.k. rabattsida vilket betyder att man kan finna rabattkoder till en mängd både svenska och utländska företag.

Men för vår del är det främst tidningserbjudandena som är intressanta. Det andra får man bara på köpet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *