Ge mig restaurangtips i Stockholm!

I Stockholm finns det som bekant en hel del att hitta på vare sig man bara vill gå och titta på någonting eller om man vill göra någonting. Och nu är det dags för ännu ett besök i den fina huvudstaden på grund av lite olika anledningar så som till exempel att träffa vänner och så vidare. Varje visit brukar innebära en hel del god mat på olika restauranger för min del. Jag tycker nämligen att det oftast är roligt att prova på något nytt ställe och inte snöa in på en och samma restaurang och alltid gå dit. Ibland kan man ju också hitta riktiga smultronställen om man har tur och dem kan det ju faktiskt till och med vara värt att besöka igen om det var någon alldeles spektakulär smakupplevelse.

Dock finns det säkerligen fler som har sådana där riktiga smultronställen som man förhoppningsvis vill dela med sig av. Det är ju faktiskt inte helt lätt att hitta vissa särskilda trevliga restauranger om man inte känner till hela Stockholm som handen i handsken. Och det är det nog få förunnat att kunna det också. Skulle någon ha några riktigt bra tips på hippa, roliga, mysiga, sköna eller annorlunda restauranger i Stockholm mottages dessa tacksamt inför kommande besök. Man vet ju aldrig när det plötsligt blir dags igen. Det gör inte mig någonting att ha en hel lista med restauranger att beta av!

Kanske kan jag själv också komma med några vettiga tips för den nyfikne som önskar en kulinarisk upplevelse i huvudstaden? Restaurang Mr French ligger belägen i hjärtat av Gamla stan och är en franskinspirerad restaurang som en hel del säkerligen skulle kunna uppskatta. Både för dess inredning och dess utbud i menyn. Det finns ju så många olika matkulturer att utforska idag bara inom Sveriges gränser och det franska köket är ju till och med inkluderat i UNESCOS världsarv.

Vissa restauranger idag är till och med riktigt hemtrevliga och känns nästintill som ett andra hem. Eller som om att man har kommit in i någons vardagsrum. Fast det är en restaurang då. Tanken med de här hemtrevliga restaurangerna gillar jag verkligen just för att man kan slappna av på riktigt och ha en skön stund. Ett annat ställe med ett lite lustigt namn som kan vara ett mål om man behöver stilla hungern är The Flying Elk, som även den ligger belägen i Gamla stan. Namnet kommer från en gammal skröna hämtad ur gamla sagor från Jämtland om den flygande älgen som har jagats i åratal utan att någon jägare lyckats fälla denna skogens konung.

Har ni några tips att komma med på andra häftiga matställen som är värda ett besök är dessa välkomna som sagt. Hjälps vi åt så kan alla få en riktigt bra restaurangupplevelse!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *